Grundlig hältutredning får din häst i balans

Hälta är den vanligaste orsaken till att hästar behöver uppsöka vård hos Bergsåkers Hästklinik. Grundliga utredningar av erfarna hästveterinärer ger goda förutsättningar för optimal behandling av hältan. 

När hästar får smärtsamma problem i sina ben bidrar vi med våra kunskaper till att hitta bakomliggande orsak. Noggranna utredningar ger din häst en diagnos och rätt behandling.

Hältundersökning-med-böjprov

Löpargång

Hältutredningen börjar med att din häst skrittas fram och tillbaka i våra två löpargångar inomhus. Hästen får vänja sig vid miljön samtidigt som hästveterinären observerar hästens rörelsemönster. Därefter gör vi samma sak i trav. Med egen longerhall och närheten till Bergsåkers travbana kan vi erbjuda såväl ridprov som körprov. När smärtan är lokaliserad kan vi göra vidare undersökning med röntgen och, eller, ultraljud beroende på om vi misstänker skelett- eller mjukdelsproblem.

Vid röntgen ska även två personer över 18 år finnas till hands och hjälpa till. På grund av strålningen får dessa personer inte vara gravida.

Kontakta oss för hältutredning och behandling.