Personalen är styrkan på Bergsåkers Hästklinik

Tina Eriksson

Legitimerad djursjukskötare

Tina började på kliniken 2007 och trivs bäst med akut sjukvård och inne på operation. Hon har samlat på sig mer än tjugo års erfarenhet som assistent på ATG:s Hästklinik i Umeå, ATG:s hästklinik i Östersund samt kliniken i Bergsåker. Intresset för hästar märks även hemma där hon har travhästar för både tävling och avel. Tina har gått flera kurser och utbildningar för assistenter samt djursjukvårdarlinjen på distans. Hennes specialistområde är anestesi.

Tel:
E-post: reception(at)bergsakershastklinik.se

Josefine With

Djurvårdare på utökad nivå och legitimerad tandsköterska

Josefine jobbar i polikliniken, receptionen och i operationsavdelningen. Hon har tidigare jobbat som hästskötare hos Robert Bergh och Svante Båth och har tävlat dressyr på egen häst. Josefine är utbildad tandsköterska i grunden men har gått kurser i läkemedelshantering och strålskydd. Fritiden ägnar hon åt att träna Crossfit, renovera, inreda och att resa.

Tel:
E-post: reception(at)bergsakershastklinik.se

Kirurg Bengt Ronéus

Bengt Ronéus är en av Sveriges mest välmeriterade hästkirurger. Han blev den första svenska veterinären att erhålla europeisk specialistkompetens med diplomatstatus (ECVS) inom kirurgi. Har arbetat många år på hästklinikerna vid SLU och ATG för att sedan vara med och starta Mälarens Hästklinik som han drev mellan 1996-2012. Bengt är idag en konsultkirurg vid flera hästkliniker i Skandinavien. Han bor idag på en gård och ägnar gärna fritiden åt jakt, fiske, golf och resor. Bengt kommer till oss ca. 2ggr/månad för att operera.

Tel:
E-post:

Veterinär Gun Svenfelt

Veterinär och Specialist i hästens sjukdomar.

Tel:
E-post: gun.svenfelt(a)bergsakershastklinik.se

Therese Sjölin

Djurvårdare på utökad nivå.

Therese har gedigen bakrund inom travet, gymnasietiden spenderades på Wången och hon har både kört och ridit travlopp. Efter flera års jobb tillsammans med veterinär Gun Svenfelt är hon en rutinerad medarbetare att räkna med. Fritiden spenderas gärna ute i skogen eller till fjälls då hon har flera jakthundar. Therese är nu mammaledig.

Tel:
E-post:

Veterinär Gunnar Rangul

Gunnar tog veterinärexamen i Uppsala år 2000 och innehar specialistkompetens i hästens sjukdomar. Mångårig erfarenhet av både rid-och travhästar. Han är en uppskattad hästveterinär och kollega i området sedan tidigare.

Tel:
E-post:

Siw Nordström

Siw började jobba hos oss i mars i -20, hon har tidigare jobbat på ATG Hästkliniken Bergsåker, ATG kliniken i Mantorp, Mälaren Hästklinik, Husaby Hästklinik och Skara Hästakut. Siw är leg Djursjukskötare specialiserad på narkos, men är även en fena på röntgen och akutmedicin.

Tel:
E-post:

Cajsa Buhlér

Cajsa har jobbat hos oss sedan juni -20, hon har gedigen hästbakrund med erfarenhet av både ponnytrav och hoppning och studenten togs från ett hästgymnasium, på senare år är det varmblodstravare som gäller. Cajsa är vikarie för Therese som är på mammaledighet.

Tel:
E-post:

Anna Kendall

Jag tog veterinärexamen vid SLU 2003 och arbetade därefter några månader som distriktsveterinär innan jag gjorde ett års internship vid Ontario Veterinary College i Guelph, Canada. Därefter specialiserade jag mig inom hästmedicin vid SLU och erhöll europeisk specialisttitel i internmedicin (Diplomate ECEIM) 2009. Efter specialistexamen arbetade jag som adjunkt i hästmedicin vid kliniska vetenskaper, SLU. År 2011 flyttade jag till Nya Zeeland för en tjänst som senior lecturer (equine medicine) vid Massey University i Palmerston North. Vid Massey undervisade jag veterinärstudenter och djursjukskötarstudenter i hästmedicin. 2014 återvände jag till Sverige och började en anställning som medicinspecialist vid Mälaren Hästklinik i Sigtuna. Sedan 2019 är jag tillbaka på SLU igen. Anna hjälper oss med avancerade utredningar.

Tel:
E-post:

Sune Jansson

Sune har varit verksam som kiropraktor på både human och hästsidan med egen praktik sedan -84. Han blev utbildad Kiropraktor -84 och akupunktör -86, -93 blev han utbildad hovslagare och han har tidigare varit lärare på euiterapeututbildningen. Boka Till Sune själv på telefon 070-5153163.

Tel:
E-post: