Personalen är styrkan på Bergsåkers Hästklinik

Tina Eriksson

Legitimerad djursjukskötare

Tina började på kliniken 2007 och trivs bäst med akut sjukvård och inne på operation. Hon har samlat på sig mer än tjugo års erfarenhet som assistent på ATG:s Hästklinik i Umeå, ATG:s hästklinik i Östersund samt kliniken i Bergsåker. Intresset för hästar märks även hemma där hon har travhästar för både tävling och avel. Tina har gått flera kurser och utbildningar för assistenter samt djursjukvårdarlinjen på distans. Hennes specialistområde är anestesi.

Tel:
E-post: reception(at)bergsakershastklinik.se

Josefine With

Djurvårdare på utökad nivå och legitimerad tandsköterska

Josefine jobbar i polikliniken, receptionen och i operationsavdelningen. Hon har tidigare jobbat som hästskötare hos Robert Bergh och Svante Båth och har tävlat dressyr på egen häst. Josefine är utbildad tandsköterska i grunden men har gått kurser i läkemedelshantering och strålskydd. Fritiden ägnar hon åt att träna Crossfit, renovera, inreda och att resa.

Tel:
E-post: reception(at)bergsakershastklinik.se

Kirurg Bengt Ronéus

Bengt Ronéus är en av Sveriges mest välmeriterade hästkirurger. Han blev den första svenska veterinären att erhålla europeisk specialistkompetens med diplomatstatus (ECVS) inom kirurgi. Har arbetat många år på hästklinikerna vid SLU och ATG för att sedan vara med och starta Mälarens Hästklinik som han drev mellan 1996-2012. Bengt är idag en konsultkirurg vid flera hästkliniker i Skandinavien. Han bor idag på en gård och ägnar gärna fritiden åt jakt, fiske, golf och resor. Bengt kommer till oss ca. 2ggr/månad för att operera.

Tel:
E-post:

Veterinär Inge Durie

Veterinär Inge Durie

Inge kommer hit enstaka veckor och vi är glada att få ta del av hennes kompetens. Inge tog veterinärexamen i Belgien 2006. Efter veterinärexamen läste hon till specialist inom internmedicin på Ghent University i Merelbeke Belgien. 2011 blev hon Europeisk specialist i internmedicin på häst, så kallad ECEIM (European college of equine internal medicine) diplomate. Mellan 2011 och 2017 har hon jobbat som internmedicin specialist på Evidensia Specialisthästsjukhuset i Strömsholm. Sedan oktober 2017 driver hon företaget Vetspecialist som erbjuder konsult tjänster inom internmedicin häst. Idag jobbar hon även på Husaby hästakut 2 dagar i veckan. Hennes intresseområden är kardiologi, neurologi, urologi och gastroenterologi. Fritiden ägnas åt familjen.

Tel:
E-post:

Veterinär Gun Svenfelt

Veterinär och Specialist i hästens sjukdomar.

Tel:
E-post: gun.svenfelt(a)bergsakershastklinik.se

Therese Sjölin

Djurvårdare på utökad nivå.

Therese har gedigen bakrund inom travet, gymnasietiden spenderades på Wången och hon har både kört och ridit travlopp. Efter flera års jobb tillsammans med veterinär Gun Svenfelt är hon en rutinerad medarbetare att räkna med. Fritiden spenderas gärna ute i skogen eller till fjälls då hon har flera jakthundar. Therese är nu mammaledig.

Tel:
E-post:

Veterinär Gunnar Rangul

Gunnar tog veterinärexamen i Uppsala år 2000 och innehar specialistkompetens i hästens sjukdomar. Mångårig erfarenhet av både rid-och travhästar. Han är en uppskattad hästveterinär och kollega i området sedan tidigare.

Tel:
E-post:

Siw Nordström

Siw började jobba hos oss i mars i -20, hon har tidigare jobbat på ATG Hästkliniken Bergsåker, ATG kliniken i Mantorp, Mälaren Hästklinik, Husaby Hästklinik och Skara Hästakut. Siw är leg Djursjukskötare specialiserad på narkos, men är även en fena på röntgen och akutmedicin.

Tel:
E-post:

Cajsa Buhlér

Cajsa har jobbat hos oss sedan juni -20, hon har gedigen hästbakrund med erfarenhet av både ponnytrav och hoppning och studenten togs från ett hästgymnasium, på senare år är det varmblodstravare som gäller. Cajsa är vikarie för Therese som är på mammaledighet.

Tel:
E-post: