Personalen är styrkan på Bergsåkers Hästklinik

Veterinär Laura Luoto

Legitimerad veterinär, specialist i Hästens sjukdomar

Laura har varit verksam veterinär sedan examen från Helsingfors Universitet 2007. Innan hon kom till Bergsåkers Hästklinik 2012 hade hon tjänstgjort som distriktsveterinär i Finland, klinikveterinär på Hästkliniken vid Helsingfors Universitet, klinikveterinär vid Laukaa Djursjukhus i Finland, klinikveterinär vid Hallands Djursjukhus i Vaggeryd och Bjertorp samt klinikveterinär vid Tammerfors Hästklinik i Finland. Med specialintresse för hältutredningar förstärker hon verksamheten med nyttig kunskap och erfarenhet inom området.

Tel:
E-post: laura.luoto(at)bergsakershastklinik.se

Stig Lööf

Hovslagare

Stig har skott hästar från mitten av 1960-talet och slutförde sin hovslagarutbildning 1973. Hans långa erfarenhet som hovslagare har tagit honom från Hudiksvall, till egen rörelse i smedjan vid Bergsåkers travbana för att slutligen hamna vid ATG Hästkliniken i Bergsåker och Bergsåkers Hästklinik. Sedan mitten av 1980-talet är han dessutom hovslagare för travtränare Svante Båth. Utöver det har Stig undervisat på hovslagarutbildningen på Nordviksolan och är medlem i Svenska Hovslagareföreningen.

Tel:
E-post: reception(at)bergsakershastklinik.se

Kjell Svanstedt

Djurvårdare

Kjell började sin anställning på kliniken 2001 och arbetar i polikliniken. Innan dess arbetade han i drygt tio år som hästskötare för sin bror Åke Svanstedt. Kjell är själv travkusk och kör flertalet travlopp per år. Till utbildningar hör C15-kursen och interna utbildningar inom ATG.

Tel:
E-post: reception(at)bergsakershastklinik.se

Tina Eriksson

Legitimerad djursjukskötare

Tina började på kliniken 2007 och trivs bäst med akut sjukvård och inne på operation. Hon har samlat på sig mer än tjugo års erfarenhet som assistent på ATG:s Hästklinik i Umeå, ATG:s hästklinik i Östersund samt kliniken i Bergsåker. Intresset för hästar märks även hemma där hon har travhästar för både tävling och avel. Tina har gått flera kurser och utbildningar för assistenter samt djursjukvårdarlinjen på distans. Hennes specialistområde är anestesi.

Tel:
E-post: reception(at)bergsakershastklinik.se

Josefine With

Djurvårdare på utökad nivå och legitimerad tandsköterska

Josefine jobbar i polikliniken, receptionen och i operationsavdelningen. Hon har tidigare jobbat som hästskötare hos Robert Bergh och Svante Båth och har tävlat dressyr på egen häst. Josefine är utbildad tandsköterska i grunden men har gått kurser i läkemedelshantering och strålskydd.

Tel:
E-post: reception(at)bergsakershastklinik.se

Veterinär Maria Conradsson

Vi är glada att Maria valt att arbeta hos oss under en tid. Hennes kompetens är ett välkommet tillskott till vår klinik. Maria Conradsson med bas i Umeå, Legitimerad veterinär, med specialistkompetens i hästens sjukdomar. Hon var utbildningsveterinär hos ATG 1990-1992, därefter anställd på ATG hästklinik i Umeå först som klinikveterinär därefter som klinikchef. Sedan januari 2017 privatpraktiserande på häst. Intresserad av hältutredningar och ultraljud men även medicinska utredningar. Har haft egna travhästar, både tävlingshästar, fölston och föl, sen tonåren men nöjer sig numera med att vara delägare i en proffstränad ettåring.

Tel:
E-post:

Veterinär Maria Lindborg

Veterinär

Maria blev färdigutbildad veterinär sommaren 2017. Hon tog examen från University of Veterinary Medicine and Pharmacy in Kosice, Slovakien. Därefter arbetade hon lite för sig själva hemma i Norge och i november 2017 fick hon jobb vid Bergsåkers hästklinik. Innan hon började arbeta här i februari, var hon tre månader på Husaby Hästklinik samt lite på Bjertorp och Husaby Hästakut. Maria är intresserad i sport- och internmedicin på häst. Tidigare har hon haft ridhäst och tävlat i hoppning, men de senaste åren har hennes intresse blivit mer inriktat på trav och hon har själv två kallblodstravare.

Tel:
E-post: maria.lindborg(at)bergsakershastklinik.se