Personalen är styrkan på Bergsåkers Hästklinik

Catarina Fischerström

Legitimerad veterinär, specialistkompetens i hästens medicinska och kirurgiska sjukdomar.

Catarina är klinikchef, chefsveterinär och hästpraktiker med kirurgi som specialinriktning. Tidigare har Catarina tjänstgjort som klinikveterinär i hästkirurgi vid SLU och som chefsveterinär vid ATG Hästklinik i Bergsåker. Till övriga uppdrag hör engagemangen för Veterinära ansvarsnämnden och Veterinärmedicinska sällskapets normgrupp. Utöver sin veterinärlegitimation har hon genomfört ATG:s treåriga utbildning i hästens sjukdomar, diverse randutbildningar och är godkänd FEI-pass veterinär.

Tel:
E-post: fischerstrom(at)bergsakershastklinik.se

Laura Luoto

Legitimerad veterinär, specialist i Hästens sjukdomar

Laura har varit verksam veterinär sedan examen från Helsingfors Universitet 2007. Innan hon kom till Bergsåkers Hästklinik 2012 hade hon tjänstgjort som distriktsveterinär i Finland, klinikveterinär på Hästkliniken vid Helsingfors Universitet, klinikveterinär vid Laukaa Djursjukhus i Finland, klinikveterinär vid Hallands Djursjukhus i Vaggeryd och Bjertorp samt klinikveterinär vid Tammerfors Hästklinik i Finland. Med specialintresse för hältutredningar förstärker hon verksamheten med nyttig kunskap och erfarenhet inom området.

Tel:
E-post: laura.luoto(at)bergsakershastklinik.se

Stig Lööf

Hovslagare

Stig har skott hästar från mitten av 1960-talet och slutförde sin hovslagarutbildning 1973. Hans långa erfarenhet som hovslagare har tagit honom från Hudiksvall, till egen rörelse i smedjan vid Bergsåkers travbana för att slutligen hamna vid ATG Hästkliniken i Bergsåker och Bergsåkers Hästklinik. Sedan mitten av 1980-talet är han dessutom hovslagare för travtränare Svante Båth. Utöver det har Stig undervisat på hovslagarutbildningen på Nordviksolan och är medlem i Svenska Hovslagareföreningen.

Tel:
E-post: reception(at)bergsakershastklinik.se

Kjell Svanstedt

Djurvårdare

Kjell började sin anställning på kliniken 2001 och arbetar i polikliniken. Innan dess arbetade han i drygt tio år som hästskötare för sin bror Åke Svanstedt. Kjell är själv travkusk och kör flertalet travlopp per år. Till utbildningar hör C15-kursen och interna utbildningar inom ATG.

Tel:
E-post: reception(at)bergsakershastklinik.se

Tina Eriksson

Legitimerad djursjukskötare

Tina började på kliniken 2007 och trivs bäst med akut sjukvård och inne på operation. Hon har samlat på sig mer än tjugo års erfarenhet som assistent på ATG:s Hästklinik i Umeå, ATG:s hästklinik i Östersund samt kliniken i Bergsåker. Intresset för hästar märks även hemma där hon har travhästar för både tävling och avel. Tina har gått flera kurser och utbildningar för assistenter samt djursjukvårdarlinjen på distans. Hennes specialistområde är anestesi.

Tel:
E-post: reception(at)bergsakershastklinik.se

Josefine With

Djurvårdare på utökad nivå och legitimerad tandsköterska

Josefine jobbar i polikliniken, receptionen och i operationsavdelningen. Hon har tidigare jobbat som hästskötare hos Robert Bergh och Svante Båth och har tävlat dressyr på egen häst. Josefine är utbildad tandsköterska i grunden men har gått kurser i läkemedelshantering och strålskydd.

Tel:
E-post: reception(at)bergsakershastklinik.se

Maria Conradsson

Vi är glada att Maria valt att arbeta hos oss under en tid. Hennes kompetens är ett välkommet tillskott till vår klinik. Maria Conradsson med bas i Umeå, Legitimerad veterinär, med specialistkompetens i hästens sjukdomar. Hon var utbildningsveterinär hos ATG 1990-1992, därefter anställd på ATG hästklinik i Umeå först som klinikveterinär därefter som klinikchef. Sedan januari 2017 privatpraktiserande på häst. Intresserad av hältutredningar och ultraljud men även medicinska utredningar. Har haft egna travhästar, både tävlingshästar, fölston och föl, sen tonåren men nöjer sig numera med att vara delägare i en proffstränad ettåring.

Tel:
E-post: