Personalen är styrkan på Bergsåkers Hästklinik

Kjell Svanstedt

Djurvårdare

Kjell började sin anställning på kliniken 2001 och arbetar i polikliniken. Innan dess arbetade han i drygt tio år som hästskötare för sin bror Åke Svanstedt. Kjell är själv travkusk och kör flertalet travlopp per år. Till utbildningar hör C15-kursen och interna utbildningar inom ATG.

Tel:
E-post: reception(at)bergsakershastklinik.se

Tina Eriksson

Legitimerad djursjukskötare

Tina började på kliniken 2007 och trivs bäst med akut sjukvård och inne på operation. Hon har samlat på sig mer än tjugo års erfarenhet som assistent på ATG:s Hästklinik i Umeå, ATG:s hästklinik i Östersund samt kliniken i Bergsåker. Intresset för hästar märks även hemma där hon har travhästar för både tävling och avel. Tina har gått flera kurser och utbildningar för assistenter samt djursjukvårdarlinjen på distans. Hennes specialistområde är anestesi.

Tel:
E-post: reception(at)bergsakershastklinik.se

Josefine With

Djurvårdare på utökad nivå och legitimerad tandsköterska

Josefine jobbar i polikliniken, receptionen och i operationsavdelningen. Hon har tidigare jobbat som hästskötare hos Robert Bergh och Svante Båth och har tävlat dressyr på egen häst. Josefine är utbildad tandsköterska i grunden men har gått kurser i läkemedelshantering och strålskydd. Fritiden ägnar hon åt att träna Crossfit, renovera, inreda och att resa.

Tel:
E-post: reception(at)bergsakershastklinik.se

Veterinär Maria Conradsson

Vi är glada att Maria valt att arbeta hos oss under en tid. Hennes kompetens är ett välkommet tillskott till vår klinik. Maria Conradsson med bas i Umeå, Legitimerad veterinär, med specialistkompetens i hästens sjukdomar. Hon var utbildningsveterinär hos ATG 1990-1992, därefter anställd på ATG hästklinik i Umeå först som klinikveterinär därefter som klinikchef. Sedan januari 2017 privatpraktiserande på häst. Intresserad av hältutredningar och ultraljud men även medicinska utredningar. Har haft egna travhästar, både tävlingshästar, fölston och föl, sen tonåren men nöjer sig numera med att vara delägare i en proffstränad ettåring.

Tel:
E-post:

Veterinär Maria Lindborg

Veterinär

Maria blev färdigutbildad veterinär sommaren 2017. Hon tog examen från University of Veterinary Medicine and Pharmacy in Kosice, Slovakien. Därefter arbetade hon privat i Norge och i november 2017 fick hon jobb vid Bergsåkers hästklinik. Innan hon började arbeta här i februari, var hon tre månader på Husaby Hästklinik samt lite på Bjertorp och Husaby Hästakut. Maria är intresserad i sport- och internmedicin på häst. Tidigare har hon haft ridhäst och tävlat i hoppning, men de senaste åren har hennes intresse blivit mer inriktat på trav och hon har själv två kallblodstravare.

Tel:
E-post: maria.lindborg(at)bergsakershastklinik.se

Kirurg Bengt Ronéus

Bengt Ronéus är en av Sveriges mest välmeriterade hästkirurger. Han blev den första svenska veterinären att erhålla europeisk specialistkompetens med diplomatstatus (ECVS) inom kirurgi. Har arbetat många år på hästklinikerna vid SLU och ATG för att sedan vara med och starta Mälarens Hästklinik som han drev mellan 1996-2012. Bengt är idag en konsultkirurg vid flera hästkliniker i Skandinavien. Han bor idag på en gård och ägnar gärna fritiden åt jakt, fiske, golf och resor. Bengt kommer till oss ca. 2ggr/månad för att operera.

Tel:
E-post:

Veterinär Elin Hedin

Veterinär Elin Hedin

Elin jobbar hos oss några dagar var ca. 5e vecka. Tar emot remisser. Veterinärexamen i Uppsala 2014. Elin har tidigare jobbat som utbildningsveterinär hos Husaby Hästklinik samt som distriktsveterinär i Jämtland. Elin är uppvuxen på landet utanför Uppsala och har haft egna hästar större delen av livet. Hon har också jobbat med hopphästar i Italien och som ridlärare i Texas, USA. Elin är dels utredande veterinär men även bilddiagnostiker inom röntgen och ultraljud och jobbar till vardags på Husaby Hästklink. Elins intresseområden innefattar allt från hält- och ridbarhetsproblem till internmedicin och bilddiagnostik. Ett specialintresse är metabola rubbningar hos hästen, såsom Ekvint metabolt syndrom. Fritiden ägnas åt träning samt den egna hästen.

Tel:
E-post:

Veterinär Inge Durie

Veterinär Inge Durie

Inge kommer hit enstaka veckor och vi är glada att få ta del av hennes kompetens. Inge tog veterinärexamen i Belgien 2006. Efter veterinärexamen läste hon till specialist inom internmedicin på Ghent University i Merelbeke Belgien. 2011 blev hon Europeisk specialist i internmedicin på häst, så kallad ECEIM (European college of equine internal medicine) diplomate. Mellan 2011 och 2017 har hon jobbat som internmedicin specialist på Evidensia Specialisthästsjukhuset i Strömsholm. Sedan oktober 2017 driver hon företaget Vetspecialist som erbjuder konsult tjänster inom internmedicin häst. Idag jobbar hon även på Husaby hästakut 2 dagar i veckan. Hennes intresseområden är kardiologi, neurologi, urologi och gastroenterologi. Fritiden ägnas åt familjen.

Tel:
E-post:

Veterinär Gun Svenfelt

Veterinär och Specialist i hästens sjukdomar.

Tel:
E-post: gun.svenfelt(a)bergsakershastklinik.se

Therese Sjölin

Djurvårdare på utökad nivå.

Therese har gedigen bakrund inom travet, gymnasietiden spenderades på Wången och hon har både kört och ridit travlopp. Efter flera års jobb tillsammans med veterinär Gun Svenfelt är hon en rutinerad medarbetare att räkna med. Fritiden spenderas gärna ute i skogen eller till fjälls då hon har flera jakthundar.

Tel:
E-post: